Peki Türk halkı rakıyı niçi seviyor?Habertürk'te aynen şöyle belirtilmiş...
Rakının tadım sırasında ilk algılamada ön burunda oldukça güçlü bir anason kokusu, damakta yoğun ve dengeli anason-alkol tadının yanı sıra üzümden gelen aroma, arka damakta ise kaygan bir iz bıraktığı ifade edilerek, rakıdaki alkolün yakıcı tadının, anason aromasının şeker ve demineralize suyun etkisiyle uzaklaştırılarak dengelendiği, üzüm alkolü aromasının dengeli bir şeker oranıyla sunumunun rakıya ''geleneksel bir tat'' kazandırdığı vurgulanıyor.
Rakıyı ağzıma bir kez almıştım.O gün oldukça şiddetli bir diş ağrım vardı.Yudumlamadığım halde ispirto gibi kokuyordu.İğrenç birşeydi.Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.Rakı'ya bayılanların sayısı hiçte azımsanacak gibi değil.Hatta çay niyetine içenler bile var :):)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaparken...
* "Her", "Şey" gibi kelimeler kesinlikle ayrı yazılır.
* "Mi" soru eki daima ayrı yazılır.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.
* "Dil isimlerine gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz:
Örn: "Türkçe'yi" değil "Türkçeyi"
Dikkat!
Türkçe kelimelerde q, w, x gibi harflerin KESİNLİKLE kullanılmaması, kullanıldığı taktirde yayınlanmayacağını belirtmek isterim.
Ayrıca blogumda Türkçe karakterlerin kullanılmasına da özen gösterdiğimi bilmenizi isterim. Türkçe klavye desteği bulunmayanlar için:
ç ğ ı ö ş ü â î û