23 Kas 2008

İyi Bir Kurbanı Nasıl Anlarız?

8 Aralıkta başlayacak olan Kurban Bayramı için şimdiden telaşlar başlamış durumda.Hz. İbrahim'den bu yana süregelen dini bayramımızı tüm Müslüman aleminin bu senede en güzel şekilde geçirmesini dilerim.Kurban ile ilgili bu ilk yazımı şimdilik kısa tutmaya çalışacağım.Çünkü Bayram ile ilgili tüm duygularımı Arefe günü ve Bayramın ilk günü burada uzun uzun paylaşmayı düşünüyorum.Yazımın devamında herkesin şu günlerde ilgilendiği "Kurban Alırken Nelere Dikkat Edilmeli" başlığını okuyabilirsiniz.

Kurban Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, Kurban Nasıl Seçilmeli?

Bir veya iki gözü kör, kulakları kopuk, bir veya iki boynuzu kökünden kırık olmamalı. Doğuştan kuyruksuz veya sonradan kuyruğunun yarısı kopan, dişlerinin çoğu dökülmüş, meme başları kopuk, yürüyemeyecek kadar topal olan hayvanlar kurban olamaz.


Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu şu uyarılarda bulundu:
Göz, deri ve kılları canlı ve parlak olmalı; durgun, kederli, şiddetli öksürük aksırık, göz, ağız ve burun akıntısı olmamalı.Kesiminden 8–10 dakika sonra akan kan pıhtılaşmıyorsa, veterinere başvurulmalı. Kesim öncesi hayvanın yorgun olmamasının ve aç bırakılmasının etin kalitesi bakımından önemli olduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaparken...
* "Her", "Şey" gibi kelimeler kesinlikle ayrı yazılır.
* "Mi" soru eki daima ayrı yazılır.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.
* "Dil isimlerine gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz:
Örn: "Türkçe'yi" değil "Türkçeyi"

Dikkat!
Türkçe kelimelerde q, w, x gibi harflerin KESİNLİKLE kullanılmaması, kullanıldığı taktirde yayınlanmayacağını belirtmek isterim.

Ayrıca blogumda Türkçe karakterlerin kullanılmasına da özen gösterdiğimi bilmenizi isterim. Türkçe klavye desteği bulunmayanlar için:
ç ğ ı ö ş ü â î û